fbpx

Denne personvernerklæringen redegjør for hvordan Voids AS samler inn, håndterer og behandler data fra våre kunder og besøkende på våre nettsider https://voids.no/ og voids appen.

Personvernerklæringen gjelder alle forretningsprosesser i Voids AS.

Det redegjøres for databehandling utført av Voids AS og bestemmer formålet og virkemidlene for behandlingen, samt databehandling vi gjør på vegne av våre kunder basert på deres instruksjoner.

Hvorfor samler vi inn og behandler personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være, men er ikke begrenset til, navn, kontaktinformasjon og kjøpshistorikk.

Behandling av personlige data er nødvendig for at vi skal kunne ivareta våre kontraktsforpliktelser og betjene deg som kunde. Personlig data kan også benyttes til følgende formål: Salg, kontakt med kundeservice, markedsføring, informasjon, bokføring.

Voids AS behandler personopplysningene dine i samsvar med kravene i personopplysningsloven (GDPR).

Personopplysningsloven regulerer hvordan personopplysninger som samles inn fra bruk kan og vil bli behandlet, hvordan de er sikret, hvem som kan få tilgang til informasjonen og om dataene kan utleveres til en tredjepart.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke til innsamling og behandling av personopplysninger.

Som behandlingsansvarlig vil vi sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler, og med grunnlag i dine samtykker.

1. Innsamling og bruk av personopplysninger

Vi innhenter kun personopplysninger som du oppgir og som er nødvendig for å gjennomføre våre avtaleforpliktelser overfor deg i overensstemmelse med lovpålagte krav.

Ved å gi oss dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Om du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du også anledning å klage til Datatilsynet.

Behandlingsansvarlig

Voids AS
Storgaten 107
3060 Svelvik

E-post: support@voids.no 

Telefon: +47 958 26 131

Opplysninger som innhentes

Hvilke opplysninger vi samler og lagrer om deg avhenger av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss.

Opplysninger kan registreres og lagres når du registrerer deg på www.voids.no, når du er i kontakt med salg og support via e-post, eller når du benytter deg av våre tjenester. 

Opplysninger du gir oss

Ved registrering på vår nettside og ved bruk av våre tjenester, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. 

I enkelte tilfeller behøver vi adresse i forbindelse med for eksempel utsending av bestilte varer. Informasjonen du oppgir kan også utdypes ved hjelp av oppslagstjenester.

Bruk av nettsidene

Ved bruk av våre nettsider samler Voids AS inn enkelte opplysninger om maskinvaren og programvaren din. 

Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter (mobil/PC/nettbrett, operativsystem og nettleser.

Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id og informasjonskapsler.  

Ved bruk av våre tjenester eller gjennomføring av kjøp registreres det også informasjon om din bruk av tjenestene, for eksempel hvilke  sider du er inne på, når du er inne på sidene og hvilke funksjoner du har benyttet deg av.

Disse dataene om sidebesøk identifiseres bare ved et unikt ID-nummer, og kobles ikke til personlige opplysninger.

Informasjonen som innhentes brukes til å drive tjenesten, opprettholde kvaliteten på tjenesten og gi generell statistikk for bruken av www.voids.no.

Innhold fra andre nettsider

Våre sider kan inneholde Innebygd innhold fra andre nettsteder (for eksempel videoer, bilder, artikler og så videre). 

Dette innholdet oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettsidene kan samle data om deg, bruke informasjonskapsler, legge inn tredjepartssporing og overvåke din interaksjon med det innebygde innholdet.

Dette inkluderer overvåkning av din interaksjon med innebygd innhold dersom du har en konto som du er logget inn med på den eksterne nettsiden.

Ved noen tilfeller har vi lenker til innhold på andre nettsteder. Klikker du på slike lenker er det personvernerklæringen for de enkelte nettstedene du må forholde deg til.

Kjøpsinformasjon

Når du benytter tjenester fra oss behandler vi personopplysninger som kontaktinformasjon, bestillings- og betalingsinformasjon og kjøpshistorikk.  

Dette for å kunne levere produkter og tjenester til deg etter kjøp, og for ha en historikk over solgte produkter og tjenester.

Informasjon vi får når du kjøper noe fra oss, som hva du har kjøpt, kortnummer og betalingsmetode (f.eks. Visa).

Om du har brukerkonto hos oss vil du få oversikt over dine tidligere kjøp i din brukerkonto. 

Kommunikasjon

Informasjon du gir oss når du har kontakt med oss, som e-poster sendt mellom oss, blir samlet inn. 

Under ditt kundeforhold til oss, kan vi kommunisere med deg via elektronisk kommunikasjon i henhold til markedsføringsloven, samt Forbrukertilsynets veiledning. 

For eksempel vil vi sende deg e-post relatert til ordrer du har lagt inn, glemt passord, 

informasjon rundt din kundekonto, og lignende.

Dette er definert som berettiget interesse og det vil ikke bes om samtykke til. 

Vi benytter også e-post til markedsføring og kommunikasjon. Dersom du har samtykket til det vil du med jevne mellomrom motta nyhetsbrev fra oss på e-post.

Det er mulig å melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslinken i e-postene.

Spørreundersøkelser 

Det kan være ønskelig å spørre deg om hvordan du opplever våre tjenester. Vi informerer alltid om formålet med spørreundersøkelser vi gjennomfører, og om de er anonyme eller ikke. 

Vi deler ikke informasjonen med andre, eller bruker den til andre formål enn det vi har oppgitt. 

Ved anonyme undersøkelser samles ingen personopplysninger inn. 

Opplysningene lagres så lenge det er relevant for formålet, eller inntil du trekker samtykket ditt tilbake og eventuelt ber om at de blir slettet.

Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi samarbeider med tredjeparter (for eksempel forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester og søkemotorer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. 

Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige. 

Lovpålagt informasjon 

Vi er lovpålagt til å beholde visse personopplysninger over tid. Mer informasjon om dette i avsnittet “Dine rettigheter”.

Voids AS kjøper, leier eller selger ikke personopplysninger om deg.

2. Hvorfor samler vi inn brukeropplysninger?  

Vi samler inn bruker- og personopplysninger i våre tjenester med følgende formål:

1. Tilby nettsider: Vi bruker opplysninger for å tilpasse våre nettsider til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside og app til hva vi tror du er interessert i. 

2. Bestillinger: Vi bruker opplysninger for å gjennomføre din bestilling, for å levere tjenester, motta betaling og lagre kjøpshistorikk. 

3. Opprette brukerkonto: Vi bruker opplysninger dersom du oppretter brukerkonto, blant annet for å gi deg tilgang med brukernavn og passord, for å lagre din kontaktinformasjon og betalingsinformasjon, og for at du kan se din kjøpshistorikk. 

4. Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Vi gjør dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg. 

5. For å forhindre misbruk av tjenestene våre  

Vi bruker personopplysninger for å forhindre forsøk på misbruk, svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov. 

3. Lagring og deling av informasjon

For å kunne drive vår virksomhet er det noen ganger nødvendig å dele personopplysningene dine med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre brukeropplevelse.  

Eksempler på dette er:  

Databehandlere – for eksempel leverandører av ulike tjenester som behandler personopplysningene dine på våre vegne. Disse aktørene har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Voids AS (for eksempel for IT- og administrasjonstjenester, regnskap, skylagring, webhotell, utsendelse av e-poster og lignende).

Brukerstøtte for IT- og administrasjonssystemer. 

Offentlige myndigheter vi er pliktig å rapportere til. 

Ved mistanke om lovbrudd vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter

begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

Vi krever at alle vi deler personopplysningene dine med, sikrer dataene dine i henhold til god informasjonssikkerhet, og etter kravene i personvernforordningen. Vi inngår databehandleravtale med alle leverandører.  

Du kan kontakte oss for kontaktinformasjon til relevante samarbeidspartnere og leverandører. 

Personopplysninger delt med tredjepart 

I følgende tilfeller vil persondata kunne bli delt med en tredjepart: 

Når en del av bestillingen omfatter tjenester som leveres av en tredjepart.

Når du foretar en bestilling, oppretter du en brukerkonto. Dine data lagres på din konto inntil

du selv sletter kontoen din. 

Når tredjeparts tjenesteleverandører utfører oppgaver eller arbeid på våre vegne og etter våre instrukser som databehandlere.

Betalingstjenester: 

Data som deles kan omfatte: Navn, registrering av betalingstransaksjoner for tjenestene.

Voids AS sørger for at alle databehandlere er underlagt samme taushetsplikt som ansatte hos Voids AS og at avtaler om bruk av databehandler oppfyller personopplysningslovens krav til bruk av databehandlere/ innhold av databehandleravtaler.

Vår plattform er levert av x og data lagres i deres skytjenester hos x sitt datasenter i x.

4. Sikkerhet 

Voids AS tar informasjonssikkerhet alvorlig og gjør alltid vårt beste for å

ivareta dine personopplysninger jamfør gjeldende lovverk.

Adgangskontroll

Vi bruker anbefalte sterke passord, kryptering av data, tilgangskontroll, sikkerhetskopiering og tofaktor-autentisering for å sikre dataene våre og hindre at uvedkommende får tilgang til å se, endre, slette eller på noen måter påvirke dataene vi oppbevarer.  

Anerkjente leverandører

Voids AS bruker kun anerkjente leverandører av IT- og administrasjonstjenester (web-sikkerhet, virusprogram, e-postleverandør, sikkerhetskopiering mm). 

Det tillates kun innsyn i og/eller behandling av dine personopplysninger i henhold til våre instruksjoner, og kun der det er strengt nødvendig. 

Rutiner og risiko

Voids AS har rutiner for håndtering av brudd på datasikkerhet. Ved avvik sendes avviksmelding til Datatilsynet innen 72 timer etter oppdaget brudd. 

Dersom bruddet medfører høy personvernrisiko, varsles også de som er berørte av sikkerhetsbruddet.

5. Overføring av personopplysninger utenfor EU/EØS

Noen ganger overfører vi personopplysninger utenfor EU/EØS, for eksempel der vi bruker leverandører utenfor EU/EØS for å håndtere dine opplysninger for å tilgjengeliggjøre tjenester via nettsiden vår, for å muliggjøre betaling, for sikkerhet og ellers for å kunne drive virksomheten vår på en trygg og effektiv måte. 

Overføring av personopplysninger til utenfor EU/EØS er kun tillatt til land EU-kommisjonen har godkjent, eller under nødvendige garantier etter personvernforordningen.

Eksempel på slik garanti er Privacy Shield for leverandører vi bruker med tilhold i USA, og bruk av EUs standardkontrakter eller bindende virksomhetsregler.

Ta kontakt dersom du ønsker å vite hvilke leverandører vi bruker utenfor EU/EØS, og få tilgang til dokumentasjon av nødvendige garantier.

6. Bruk av informasjonskapsler

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin.

Informasjonskapsler brukes blant annet til å huske din innlogging, passord i kryptert form, til å forbedre brukeropplevelsen og som en del av vår markedsføring mot nye kunder.

Vi benytter oss både av midlertidige og varige informasjonskapsler i forbindelse med ditt besøk på våre nettsider.

En midlertidig informasjonskapsel er aktiv så lenge nettleseren er åpen, og slettes når du lukker nettleseren. Varige informasjonskapsler kan ligge på din maskin i opptil ett år.

Informasjonskapslene brukes for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på våre nettsider du har besøkt.

Samtykke til bruk av informasjonskapsler

I henhold til norsk lov samtykker du automatisk til at vi kan lagre informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser.

7. Dine rettigheter:

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og historikk av din bruk av våre tjenester.  

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven.

For fullstendig innsyn i dine rettigheter kan du besøke Datatilsynets nettsider, en kortere oppsummering følger nedenfor.

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. 

For å benytte deg av dine rettigheter, eller mer informasjon om dette kan du kontakte oss ved hjelp av kontaktinformasjonen oppgitt i denne personvernerklæringen.

Innsyn og retting

Du har krav på innsyn i de opplysninger som er registrert om deg. Ønsker du innsyn kan du henvende deg til support@voids.no

Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller er ufullstendige, kan du kreve at opplysningene korrigeres i henhold til personopplysningsloven.

Oppbevaring og sletting

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er lagret for, slettes fra våre systemer.

Henvendelser vi er pliktig til å oppbevare, som dokumentasjon i forbindelse med en reklamasjon-/klagesak, lagres til fristen for å reklamere/klage er utløpt (to eller fem år). 

Regnskapsmateriale oppbevares inntil fem år, etter reglene i bokføringsloven. 

Du kan be om sletting av personopplysninger vi har lagret om deg, med unntak av opplysninger vi er lovpålagt å beholde.

Begrense behandling av opplysninger

Du har også anledning til å begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger.

Det er også mulig å trekke tilbake eller endre eventuelle samtykker du har gitt oss. 

Klagemuligheter

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven,

har du rett til å klage til Datatilsynet. 

Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

8. Endringer i personvernerklæringen

Personvernerklæringen kan oppdateres fra tid til annen. 

Du vil få beskjed om endringer av betydning. 

Du kan alltid finne den nyeste versjonen av personvernerklæringen på våre nettsider.

Kontaktinformasjon 

Vår kontaktinformasjon er: 

E-postadresse: support@voids.no  

Telefon: +47 958 26 131