fbpx
Aldri mer parkeringsangst

Aldri mer parkeringsangst

Det kan være vanskelig å finne en ledig parkeringsplass akkurat når du trenger den. Spesielt hvis du ikke er kjent på stedet. For mange fører dette til parkeringsangst. Kjenner du deg igjen i dette er Voids appen for deg.

Parkeringsangst høres kanskje noe dramatisk ut, men med flere mennesker i byene og færre parkeringsplasser er dette noe mange opplever.

Det er få som snakker om parkeringsangst, men de fleste har kjent på denne følelsen – noen mer enn andre. Selv om du er en flink og erfaren sjåfør kan parkeringsangsten dukke opp ut av det blå.

Den danske psykologen Mette Kroier jobber med å hjelpe dansker med å håndtere stress og har uttalt at mye av parkeringsangsten handler om at vi generelt sett føler stort tidspress i hverdagen.

Så da skal det ikke så mye til før vi når kokepunktet. Det handler ikke om at vi blir gale over å ikke finne en parkeringsplass, men at vi må forholde oss til enda et problem i en hverdag som allerede ikke henger sammen.

Mette Kroier, psykolog

Hva kjennetegner parkeringsangst?

Symptomene på parkeringsangst kan variere fra person til person. Fellesnevneren er likevel at symptomene oppstår når man ser for seg eller kommer i en situasjon der man ikke finner en parkeringsplass. Parkeringsangsten kan også komme snikende dersom man ikke klarer å parkere, selv om det finnes ledig plass.

Symptomer på parkeringsangst kan være klamme hender, skjelving, anspenthet, hjertebank, kortpustethet og en følelse av klaustrofobi.

Kort fortalt utsettes du for kroppens kjemp-eller-flykt responser. Adrenalin og kortison pumpes ut i kroppen, men du sitter fast i en bil og må prøve å finne en parkeringsplass. Siden du ikke har noen steder å flykte, kan dette resultere i mentalt stress.

Dette høres kanskje ekstremt ut dersom du aldri har opplevd det selv, men parkeringsangst kan ramme hvem som helst.

Med Voids trenger du aldri mer å ha parkeringsangst. Med appen kan du enkelt finne ledige parkeringsplasser i nærheten av der du er. Du kan også reservere plass på forhånd, så du slipper å stresse med det på stedet.‍

Vetle Bjørnstad, daglig leder i Voids

Parkeringsangst overgår frykten for å kjøre på motorvei

En undersøkelse Nissan gjennomførte i 2018 viser at 39 % av bilister generelt føler seg redde, nervøse eller usikre bak rattet. Parkeringsangst er tett knyttet til kjøreangst, også kjent som amaxofobi eller bilskrekk.

Dette viser at mange er nervøse mens de kjører. Den ferdigheten flest sier de føler seg usikker på er nettopp parkering. 27 % av deltakerne svarte at de er redde for å parkere. Frykt for å kjøre på motorvei fulgte tett etter med 21 %.

Og det er ikke bare det å finne parkeringsplass i byen som gir folk angst. I en undersøkelse AA gjennomførte i England i 2016 svarte 1 av 10 at de hadde latt være å bruke bilen fordi de var redde for å ikke finne parkering når de kom tilbake.

19 % av respondentene svarte at de «alltid bekymrer seg» for om de kommer til å finne en ledig parkeringsplass når de nærmer seg boligen.

Finn parkering uten å stresse

Den gode nyheten er at det ikke trenger å være slik. Med Voids-appen kan du kvitte deg med parkeringsangsten en gang for alle.

Du finner lett ut om det finnes ledig parkering i nærheten, og du kan reservere plass på forhånd.

Du kan til og med velge hva slags parkeringsplass du helst vil ha. Kanskje foretrekker du åpne parkeringsplasser fremfor parkeringshus? Eller kanskje du kaldsvetter av tanken på å måtte parallellparkere?

Reserverer du på forhånd kan du lese om de ulike parkeringsplassene som er ledige, og bestemme deg for hvilken du liker best.

Hva er fordelene med å bruke Voids?

‍‍Det er mange ulike fordeler med å bruke Voids når du trenger parkering.

Dette er noen av dem:

  • Du får tilgang til parkeringsplasser som ikke alle andre har tilgang til: private parkeringsgarasjer, sameier og bygårder.
  • Du trenger ikke stresse med å lete etter plass, og får ofte billigere parkering enn på kommunale plasser.
  • Enkel betaling via appen.

Hvis du ofte søker etter «parkering i nærheten av …» kan Voids bli din løsning. I vår app kan hvem som helst legge ut sin parkeringsplass for utleie. Derfor kan du finne parkeringsplasser over hele landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.