fbpx

Hjelp – Ofte stilte spørsmål

Voids kombinerer utleie av parkeringsplasser fra både bedrifter og privatpersoner. Rimeligere og bedre utvalg.

For leietakere

Som leietaker vil du motta en e-post fra Voids med kvittering etter leieforholdet er avsluttet.

Vårt tjenestegebyr er på 10% (minimum 4 kr) av parkeringsavgiften.
Pris kan variere fra sted til sted basert på hva utleier har satt som ønsket pris for sin parkeringsplass. Se prisene på de forskjellige plassene i kartet. 
Pris for leie av private plasser er 5 kr.

Etter at du har registrert og logget deg inn i Voids appen, må du gå til innstillinger og velge Betalingskort.
Her legger du inn ditt ønskede VISA kort for betaling. All transaksjon skjer vi vår partner for online betaling Stripe,
og Voids AS lagrer ikke din kortinformasjon hos oss. Dette er kun registrert i Stripe.
Når du har lagt inn betalingskort, velger du en av de ledige plassene på kartet. 
Betaling for parkeringen blir ikke trukket før parkeringen er avsluttet.

For å reservere en parkeringsplass i Voids går du enkelt inn i appen, velger lokasjonen du ønsker å finne parkering, velger tidspunkt for når du ønsker å parkere og får deretter opp forskjellige alternativer for plasser. Velg den parkeringsplassen du ønsker.

Etter at du har registrert og logget deg inn i Voids appen, må du gå til innstillinger og velge Betalingskort. Her legger du inn ditt ønskede VISA kort for betaling.

Ja, du kan avbestille inntil 24 timer før parkeringen starter, etter dette vil du bli trukket for perioden du har reservert.
I Voids kan du reservere en parkeringsplass alt fra 1 time til 1 år.

Har du flere spørsmål?

For utleiere

Utbetaling for parkering avregnes én gang pr. døgn til registrert kontonummer.
Det tar vanligvis 3-5 virkedager fra leieforholdet er ferdigstilt til pengene er på kontoen din. Det blir ikke foretatt utbetalinger i helgene eller på helligdager.
Leietaker betaler den fastsatte utleieprisen til leietager direkte og hvor Voids tar en avgift på 20%.

For å motta utbetaling må du registrere kontonummer på app.voids.no samt godta betalingsløsningen vår (Stripe) sine vilkår for utbetaling. Dette gjør du i app.voids.no systemet under Utbetalinger.
Brukere som har tjent over 10 000 kr vil bli bedt om å laste opp id-dokumentasjon(f.eks. førerkort) til Stripe for å bekrefte deres identifikasjon. Bilde som lastes opp må være av god kvalitet og i farger.
Du kan se historikk på leieforhold på din plass i app.voids.no

All inntekt, også fra utleie gjennom Voids.no skal i utgangspunktet innrapporteres i din Skattemelding. Avhengig av om du leier ut som privatperson eller bedrift vil du har rett på eventuelle fradrag og det er ulike regler for skatt.
Vi anbefaler at du kontakter Skatteetaten direkte eller en skatteekspert dersom du har spørsmål rundt skatt av dine inntekter. Ansatte i Voids har ikke tilstrekkelig kunnskap rundt skatt til å gi råd om dette.

For å leie ut parkeringsplass, må du å registrere en konto på app.voids.no. Du kan enkelt opprette konto med bruk av e-post og passord eller ved hjelp av Facebook innlogging.
Når du er logget inn må fylle ut skjema for utbetalinger. Her spør vi etter informasjon om Bankkonto, adresse, navn m.m.. Skjemaet registrerer en profil i vår betalingsløsning Stripe,
som deretter vil automatisk sørge for utbetalinger når noen leier din parkeringsplass. 
Når utbetalings opplysningene er utfylt og sendt inn, kan du gå til Mine plasser for å legge til parkeringsplasser med bilde, beskrivelse og pris pr. time, døgn, uke og måned.
Du kan velge om plassen skal være synlig i vår Voids app for iOS og Android for publikum, eller om den skal være skjult. Her kan du også sette ønsket periode
og tid på døgnet plassen din skal være tilgjengelig for leie.

Vi tar utgangspunkt i prisene du setter for leie av parkeringsplassen din for å beregne hva leietakeren skal betale, og hvor mye du vil tjene.
Du vil alltid motta 80 % av prisen du setter. De resterende 20 % er administrasjonsgebyret til Voids AS.

Det koster ingenting å registrere parkeringsplassen din i Voids. Det er først når et leieforhold er utført vi trekker fra et administasjonsgebyr på 20% av totalsummen.
Absolutt ikke! Du kan enkelt legge inn tilgjengelighet inne på brukeren din, her kan du også endre pris og andre detaljer når du ønsker.
Som utleier er det du som bestemmer timespris, døgnpris, ukespris og månedspris. Dette kan endres når som helst, men vi anbefaler deg å prise plassen rimeligere enn lokale parkeringsplasser.
Du vil motta en SMS for hver gang noen reserverer parkeringsplassen din.
Det tar vanligvis 3-5 dager før pengene kommer på konto etter endt leieforhold. Voids mottar betaling fra leietaker og overfører beløpet som er mottatt til deg med fradrag av administrasjongebyret.

All inntekt, også fra utleie gjennom Voids, skal i utgangspunktet innrapporteres i din Skattemelding. Avhengig av om du leier ut som privatperson eller bedrift vil du har rett på eventuelle fradrag og det er ulike regler for skatt. Kontakt Skatteetaten ved spørsmål.

I plattformen vår vil du ha full oversikt historikk over alle utførte parkeringer.