fbpx
Bilde av gründer Vetle Bjørnstad foran en bil, foto tatt av Christina O. Juelsen

Vetle (26) hadde ideen i tre år før han turte å satse: – Dette er fremtiden min

Siden 2017 har Vetle Bjørnstad hatt et ønske om å starte egen bedrift. I fjor sa han opp jobben for å satse alt på et parkeringskonsept.

Tekst og bilde: Christina Juelsen, gjengitt fra Drammens Tidende

– Det er nok mange som kjenner seg igjen i frustrasjonen av å kjøre rundt og rundt for å finne et sted å parkere, sier gründer og daglig leder av parkeringsappen Voids, Vetle Bjørnstad, til Svelviksposten.

Helt siden 2017 har 26-åringen fra Svelvik hatt et ønske om å starte egen bedrift med en idé han fikk han da han lette etter parkeringsplass i Drammen sentrum:

– Jeg slet med å finne offentlig parkering, men så flere ledige plasser både i private oppkjørsler og hos bedrifter. Da tenkte jeg at det kanskje fantes en delingstjeneste for parkering på samme måte som Airbnb. Det gjorde det ikke og det var da ideen dukket opp, forklarer han.

Siden den gang har Bjørnstad tenkt mye på hvordan han kunne utvikle konseptet, og i fjor fikk han endelig mulighet til å sette i gang for fullt.

– Det virker kanskje som en litt sær ting å basere en oppstartsbedrift på, men det handler om å gjøre folks hverdag litt enklere, forklarer han.

Stor tro på gründere

Gründeren forteller at Voids er en app med en delingstjeneste for parkering som gjør det mulig for både privatpersoner og bedrifter å leie ut egne parkeringsplasser. Istedenfor å kjøre rundt å lete etter parkering, kan man søke etter ledige plasser i appen før man skal et sted og forhåndsbestille plassen. På den måten sparer man både tid og miljø, forklarer Bjørnstad og legger til at utleier står fritt til å selv velge hvor lenge, hvor ofte og hvilken pris man ønsker å leie ut for.

Selv er gründeren utdannet elektriker og har også jobbet en del med salg. I tillegg startet han sin første egne bedrift sammen med en kompis da han var 19, som gjorde at han fikk blod på tann. Derfor var han bevisst på hva han gikk til da han startet parkeringsappen, som for første gang ble lansert i fjor. Siden da har selskapet jobbet mye med utvikling, noe DNBs «Oppstartslos» har hjulpet den unge gründeren med.

– Vi er en samfunnstjeneste som daglig hjelper gründere som ønsker å starte egne bedrifter. Da bidrar vi blant annet med å forklare hvordan man driver et selskap, med å finne riktig selskapsform, betalingsløsning og finansiering.

Det forteller bedriftsrådgiver i DNBs Oppstartslos, Sigrid Høisveen Ulekleiv, til Svelviksposten.

Hun forklarer at de hjelper alle mulige bransjer og alle typer konsepter uansett størrelse. Samtidig understreker hun at de har stor tro på gründere og mener det er viktig at de får god bistand.

– Det å kunne snakke med noen å få denne hjelpen er nok en trygghet for mange, tror hun.

SOM AIRBNB: – Hvis man ønsker å finne parkering utfører man et søk i appen på den lokasjonen man ønsker å finne plass. Dermed dukker de plassene som er ledige opp på et kart, hvor det også står oppført priser, akkurat som på Airbnb, forklarer Bjørnstad. Foto: Christina O. Juelsen

Ansette flere

Allerede i mars, et år etter første lansering, utvidet Bjørnstad selskapet og hentet inn investorer. Det førte til at han i mai kunne slutte i sin daværende jobb for å satse alt på parkeringsappen.

– Det var veldig skummelt, men samtidig spennende, innrømmer svelvikingen, som kan fortelle at det har vært enorm etterspørsel etter tilbudet den siste tiden.

Appen gjelder nemlig i hele Norge og gründeren jobber nå på spreng med å finne potensielle utleiere over alt. Et unntak er hjemstedet, hvor appen ikke er like aktuell.

– I Svelvik er det ganske fritt fram hvor du kan parkere og heller ikke vanskelig å finne parkeringsplass. Derfor sier jeg ofte til folk at de må se bort fra Svelvik, for det er ikke der problemet er.

Likevel påpeker han at man ikke skal lengre enn til Drammen sentrum før det blir en utfordring.

Han har ikke selv benyttet seg av tilbudet, da han siden oppstarten har sittet alene på hjemmekontor. Nå ser han imidlertid muligheter for å kunne ansette flere:

– Det blir antakeligvis utviklere og selgere som vil bli ansatt mot slutten av året eller til neste år, da vi ser det dukker opp mange nye muligheter, forteller han, og tror det blir gøy å ikke være helt alene.

Ønsker å inspirere

Til tross for at bedriftens utvikling går riktig vei, innrømmer 26-åringen at man aldri kan være hundre prosent sikker på at man har tatt det rette valget. Likevel angrer han ikke:

– Jeg har hatt denne ideen i godt over fire år nå. Derfor var det på tide å gjøre noe med det, så nå må jeg bare satse.

Han tror også det er mange som går med en idé i hodet uten å helt vite hva man skal gjøre eller hvordan man setter i gang. Derfor håper han å kunne være en inspirasjon.

– Jeg gjorde veldig mye research og forhåndsarbeid og sparte veldig mye penger, slik at jeg hadde muligheten til å gjøre dette, forteller han og påpeker samtidig at man må gange alt med tre med tanke på både kostnader og tidsbruk før man setter i gang.

Bedriften er fortsatt i oppstartsfasen, men målet er ifølge Bjørnstad, å ta Norge med storm.

– Dette er fremtiden min, konkluderer han.

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.