fbpx
voids-guide-privat

Guide: Kom i gang med å leie ut parkeringsplassen din

Skap en ekstra inntekt – uten mange timers arbeid

En passiv inntekt gir jevne drypp inn på konto, og kan gjøre at du får det mer romslig økonomisk. Det finnes mange måter å skape passiv inntekt på, men en av dem er å leie ut en eller flere parkeringsplasser.

Til forskjell fra en ekstrajobb der du bruker ekstra tid og krefter for å tjene noen ekstra kroner, er en passiv inntekt noe du ikke trenger å tenke så mye på. 

Du må selvfølgelig holde litt øye med den, men det er langt fra like strevsomt som å ha en ekstrajobb.

Hvorfor passiv inntekt?

Du har sikkert hørt om folk som jobber for å skaffe seg passiv inntekt, men hvorfor er det så mange som ønsker seg akkurat det?

En god grunn til å skaffe seg en passiv inntekt er at det kan gi mer romslig økonomi. 

Avhengig av hva den passive inntekten kommer fra, vil du kunne legge til alt fra noen få hundrelapper til flere tusen i måneden i budsjettet.

Hva vil en bonusinntekt bety for deg?

Mange ønsker å skaffe seg en ekstra inntekt. En slags bonusinntekt i tillegg til den faste lønna. 

Men hva vil en bonusinntekt bety for deg? 

Uten å ha et mål for hva den ekstra inntekten skal brukes til er det lett at pengene går til hverdagslige formål. 

Har du et klart mål for hvordan du vil bruke de ekstra pengene får du mye mer glede ut av dem. Så bruk litt tid på å tenke over hva en bonusinntekt vil bety for deg. 

A woman standing on a beach

Description automatically generated with low confidence

Kanskje finner du inspirasjon i listen vår?

 1. Du har et bestemt sparemål: Kanskje har du eller familien din et bestemt sparemål dere jobber mot. Dette kan være alt fra en større ferietur til egenkapital til å kjøpe hytte. 
 2. En hobby du er lidenskapelig opptatt av: Uansett hva slags hobby du har, er det nesten garantert knyttet noen utgifter til hobbyen. Det kan for eksempel være snakk om utgifter til utstyr, materialer eller medlemskap. Med en bonusinntekt er det mulig å investere mer i hobbyen din, uten dårlig samvittighet.
 3. Økonomisk spillerom og trygghet: Det er alltid smart å ha noen oppsparte midler i tilfelle noe uventet skulle skje. Med en ekstra inntekt kan du spare mer enn du klarer med den faste inntekten din alene. 
A seedling growing from a pile of coins

Description automatically generated with medium confidence

Med en ekstra inntektskilde kan du tilføye alt fra noen få hundrelapper til flere tusen i måneden i budsjettet ditt.

Skap en passiv inntekt: lei ut parkeringsplassen din

Har du en parkeringsplass som står ledig deler av dagen, uken, måneden eller året er dette en ressurs du kan utnytte for å tjene litt penger. 

For mange kan en ledig parkeringsplass være en liten gullgruve. En rimelig parkeringsplass i en travel bykjerne er fristende for mange bilister som sliter med å finne parkering.

Husk også at du kan leie ut plass i oppkjørselen, en plass på gårdstunet eller foran låven som parkeringsplass. Selv om dette kanskje er litt utradisjonelle parkeringsplasser, kan mange være interessert i å leie.

Kanskje har noen en bil de trenger en oppbevaringsplass til en måned eller to, eller en bobilturist trenger et sted å parkere for natten?

Hvor mye du kan tjene avhenger av hvor mange parkeringsplasser du kan leie ut. 

Eksempler på hvor mye du kan tjene på et år:

Table

Description automatically generated

Det er viktig å huske at dette bare er eksempler. Leier du ut parkeringsplasser i flere eller færre timer, flere eller færre døgn i året og med en annen timepris vil inntektene du får se annerledes ut.

Hvem kan leie ut parkeringsplass med Voids?

De aller fleste kan leie ut parkeringsplass med Voids, men det finnes unntak. 

Sjekk i vår guide om du kan leie ut plassen din:

 1. Boligsoneparkering: Du kan ikke leie ut parkeringsplass med Voids dersom du benytter deg av boligsoneparkering. Boligsoneparkering er strengt regulert, og parkeringstillatelsen er bare gyldig for det kjøretøyet den er utstedt til. 
 2. Eierskap til eiendommen med parkeringsplassen: Eier du eiendommen parkeringsplassen befinner seg på kan du begynne å leie ut plassen din på dagen. Om du for eksempel leier eiendommen med parkeringsplassen kan det være nødvendig å spørre eier eller bestyrer av eiendommen. Vi erfarer at de fleste gir tillatelse, men vær forberedt på at du kanskje må dele inntekten.
 3. Tilgjengelighet: Det beste er selvsagt om parkeringsplassen er fritt tilgjengelig, slik at det er enklest mulig å leie den. Om det er nødvendig å bruke nøkkel, kode eller adgangskort for å få tilgang til plassen er det noen ting du må sørge for for å kunne leie ut plassen. Dette er:
  1. Du ordner det nødvendige med sjåføren før reservasjonen starter.
  2. Du forklarer detaljert i oppføringen hvordan leietaker får tilgang til parkeringsplassen.
  3. Eventuell adgangskode må gjøres tilgjengelig for sjåføren når reservasjonen er betalt.
  4. Du må kunne slippe inn sjåføren når de dukker opp til reservasjonen.
  5. Dersom du er bortreist eller av annen grunn er utilgjengelig må tilgjengeligheten for parkeringsplassen endres eller oppføringen må fjernes midlertidig.
 4. Nødvendige tillatelser: Som hovedregel har du lov til å etablere vei eller biloppstillingsplass på egen tomt uten å søke om løyve, dersom det ikke krever vesentlige terrenginngrep. Likevel kan områdereguleringer eller andre forskrifter begrense hvilke tiltak du kan gjennomføre på eiendommen. Derfor bør du alltid sjekke at du har de nødvendige tillatelsene i orden. 

Er du i tvil kan du kontakte oss så hjelper vi deg så godt vi kan. 

Når du har funnet ut om du kan leie ut parkeringsplassen din er neste steg å skaffe leietakere til den. Du bør i tillegg tenke over hvor mye du vil ta for plassen og hvor ofte du vil leie den ut. 

Voids tilrettelegger for enkel utleie av parkeringsplass

Med Voids er det lett å komme i gang med utleien. Med noen få enkle steg kan du skape din første oppføring og publisere den. Så er det bare å vente på at noen skal leie parkeringsplassen. 

Når du skaper oppføringen er det viktig å skrive inn så mange detaljer om plassen som mulig. På denne måten kommer det tydelig frem hvor den ligger, hva det koster å leie den, og hvilke fasiliteter du kan tilby. 

Har du en parkeringsplass som står tom mens du er på jobb kan du kanskje være løsningen for en som pendler til jobb. 

Å være sikret parkering er undervurdert, og det å ikke vite om du får parkert kan skape stress og parkeringsangst.

Frihet til å velge

Velger du å leie ut parkeringsplassen din via Voids for å skape en passiv inntekt har du frihet til å velge når du vil leie ut. 

Du kan gjøre oppføringen tilgjengelig med kalenderfunksjonen. Da kan du velge når på dagen parkeringsplassen er ledig for leie, og hvor lenge du ønsker å leie den ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.