fbpx
En jente står foran en parkeringsplass med en fornøyd mine fordi hun har skapt en passiv inntekt med Voids parkeringsapp.

Skap en passiv inntekt med parkeringsplassen din

En passiv inntekt gir jevne drypp inn på konto, og kan gjøre at du får det mer romslig økonomisk. Det finnes mange måter å skape passiv inntekt på, men en av dem er å leie ut parkeringsplass.

Til forskjell fra en ekstrajobb der du bruker ekstra tid og krefter for å tjene noen ekstra kroner, er en passiv inntekt noe du ikke trenger å tenke så mye på. Du må selvfølgelig holde litt øye med den, men det er langt fra like strevsomt som å ha en ekstrajobb.

Hva er passiv inntekt

Du har sikkert hørt om folk som jobber for å skaffe seg passiv inntekt. Men hvorfor er det så mange som ønsker seg akkurat det?

Definisjonen av passiv inntekt er en inntektskilde som krever minimal innsats for å vedlikeholde når den først er etablert. Passiv inntekt kjennetegnes altså ved at inntektene fortsetter å komme inn, selv når du ikke aktivt jobber for å tjene dem. Dette står i skarp kontrast til en typisk 9-til-5 jobb, hvor du bytter tid mot penger.

Eksempler på passiv inntekt kan inkludere utleie av eiendom, opphavsrettigheter fra en bok du har skrevet, inntekter fra et nettsted du eier, eller i vårt tilfelle, inntekt fra å leie ut parkeringsplass.

Hva er fordelene med passiv inntekt?

Passiv inntekt er attraktivt for mange av flere grunner. For det første gir det deg muligheten til å øke din økonomiske frihet. Med en ekstra inntektskilde kan du ha råd til å gjøre ting du ellers ikke kunne, som å reise mer, investere i prosjekter du er lidenskapelig opptatt av, eller redusere arbeidstiden din.

For det andre kan passiv inntekt forbedre din økonomiske sikkerhet. Ved å ha flere inntektskilder er du mindre sårbar for økonomiske tilbakeslag. Hvis du for eksempel mister jobben din, kan passiv inntekt gi deg en buffer mens du søker etter en ny jobb.

For det tredje kan passiv inntekt frigjøre mer tid. Fordi passiv inntekt krever lite til ingen tid å opprettholde, kan du bruke den tiden du sparer på ting du virkelig liker å gjøre. Enten det er å tilbringe tid med familien, forfølge en hobby, eller lære en ny ferdighet.

Et konkret eksempel på passiv inntekt er å tjene penger på å leie ut parkeringsplass. Dette er en form for delingsøkonomi, og det krever lite mer enn å ha en ledig plass som andre kan parkere på. Når du først har satt opp en leieavtale, kan inntektene fortsette å strømme inn med minimal innsats fra din side.

Det er viktig å merke seg at selv om inntektene er «passive», kan det kreve mye tid, penger og arbeid å sette opp en passiv inntektsstrøm i første omgang. Det er også viktig å huske på at du som hovedregel skal skatte av passive inntekter. For mer informasjon om skatt og delingsøkonomi, besøk Skatteetaten sin hjemmeside.

Forskjellen på passiv inntekt og ekstrajobb

Du lurer kanskje på, hvorfor skal du bry deg med å skaffe passiv inntekt. Er det ikke bare å skaffe seg en ekstrajobb? Vel, svaret på det er mer nyansert enn du kanskje tror.

Hvis du har en fulltidsjobb, små barn, eller andre forpliktelser, kan det være utfordrende å finne tid til en ekstrajobb. Tid er en begrenset ressurs, og det er ikke alltid lett å balansere kravene fra ulike ansvar i livet ditt. Det er her passiv inntekt virkelig kan være gull verdt.

Passiv inntekt, i motsetning til en ekstrajobb, krever ikke din konstante tid og oppmerksomhet. Når en passiv inntektskilde først er etablert, kan den fortsette å generere inntekter med minimal innsats fra din side.

Det vil si at du kan tjene penger selv når du sover, er på ferie, eller bruker tid med familien din. Passiv inntekt gir deg muligheten til å tjene penger på en måte som er uavhengig av tiden du fysisk bruker på å jobbe.

Men det er viktig å huske at passiv inntekt ikke er en «lett løsning». Det krever ofte en betydelig innsats og investering for å sette opp en passiv inntektskilde. Ofte må du investere tid, penger, og energi for å skape noe som vil gi deg en stabil inntektsstrøm over tid. Men når du først har etablert en passiv inntektskilde, kan fordelene være betydelige.

Kort sagt, mens det kan være fristende å bare skaffe seg en ekstrajobb for å tjene mer penger, kan det å skaffe seg en passiv inntekt være en mer fleksibel og bærekraftig løsning for mange mennesker. Det gir deg muligheten til å tjene penger uten å bytte tid mot penger, og kan gi deg mer økonomisk frihet og sikkerhet på lang sikt.

Tjen penger på å leie ut parkeringsplass

Som nevnt er det å leie ut parkeringsplass en form for passiv inntekt. Har du en parkeringsplass som står ledig deler av dagen, uken, måneden eller året er dette en ressurs du kan utnytte for å tjene litt penger.

Husk også at du kan leie ut plass i oppkjørselen, en plass på gårdstunet eller foran låven som parkeringsplass. Selv om dette kanskje er litt utradisjonelle parkeringsplasser, kan mange være interessert i å leie.

Kanskje har noen en bil de trenger en oppbevaringsplass til en måned eller to, eller en bobilturist trenger et sted å parkere for natten?

Voids tilrettelegger for enkel utleie av parkeringsplass

Bruker du Voids som formidlingsplattform trenger du bare å skape og publisere oppføringen, så er du i gang.

Husk å skrive så mange detaljer som mulig i oppføringen, slik at det kommer helt klart frem hvor den ligger, hva det koster å leie den, og hvilke fasiliteter du kan tilby.

Har du en parkeringsplass som står tom mens du er på jobb kan du kanskje være løsningen for en som pendler til jobb.

Å være sikret parkering er undervurdert, og det å ikke vite om du får parkert kan skape stress og parkeringsangst.

Frihet til å velge

Velger du å leie ut parkeringsplassen din via Voids for å skape en passiv inntekt har du frihet til å velge når du vil leie ut.

Du kan gjøre oppføringen tilgjengelig med kalenderfunksjonen. Da kan du velge når på dagen parkeringsplassen er ledig for leie, og hvor lenge du ønsker å leie den ut.

Her er et par eksempler på at du kan velge når du vil leie ut helt ned på detaljnivå:

  • Du gjør plassen tilgjengelig for leie fra 8 til 16, mandag til fredag.
  • Du gjør plassen tilgjengelig for leie hele døgnet mandag-fredag, men man kan bare leie plassen for et døgn av gangen.
  • Du skal på ferie, og gjør oppføringen utilgjengelig fordi du ikke ønsker at folk skal leie plassen mens du er bortreist.

Prisen setter du selv

Nå lurer du sikkert på hva du kan tjene på å leie ut parkeringsplassen din?

Det bestemmer du faktisk helt selv. Du setter selv timepris, ukespris og månedspris. Husk bare at for å få leid ut plassen kan det være lurt å prise seg litt lavere enn kommunal parkering i ditt område.

Hva du kan få i passiv inntekt kommer an på prisen og hvor ofte du vil leie ut plassen.

Hvis du kan tilby ekstra fasiliteter kan du også øke prisen. Noen eksempler på ekstra fasiliteter du kan føre opp dersom du har det er:

  • Ladepunkt for elbil
  • Strøm eller vann for bobil
  • Trygg parkering i garasje
  • Parkering under tak, for eksempel i carport

Kom i gang med å skape en passiv inntekt

Hvis du nå har lyst til å komme i gang med å skape en passiv inntekt ved å leie ut parkeringsplass er det enkelt å laste ned Voidsappen. Den er tilgjengelig for både Android og iOS.

Det er en god måte å skape en ekstra inntekt på, og det krever minimalt av innsats fra din side.

Bare legg inn så mange detaljer som mulig i oppføringen og sørg for at parkeringsplassen er tilgjengelig når noen kommer for å parkere der.

Les også: Vetle hadde ideen til Voids i tre år før han turte å satse

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.