fbpx
Vetle Bjørnstad er gründer og daglig leder i Voids

Airbnb for parkering

Vetle sa opp jobben sin for å satse på Voids. Konseptet er så enkelt som utleie og leie av parkeringsplasser.

Artikkel gjengitt med tillatelse fra DNB Nyheter. Tekst: Agnete Bråtun

– Jeg tror de fleste av oss kan kjenne seg igjen i hvor frustrerende det er å kjøre rundt i sirkler uten å finne en eneste ledig parkeringsplass, sier gründer og daglig leder av Voids, Vetle Bjørnstad (26).

Bjørnstad har bakgrunn fra elektro og salg, og startet egen bedrift allerede som 19-åring da han og en kompis kjøpte eiendom for å pusse opp og leie ut. Før han satset fult og helt på Voids, jobbet han i et teknologifirma. Nå har han stor tro på at Voids skal gjøre livet til folk litt enklere. 

For noen kan parkeringsangsten være så sterk at de heller lar være å kjøre noe sted hvis de ikke er sikre på å finne parkeringsplass.

Vetle Bjørnstad

-Jeg så stadig ledige parkeringsplasser

– Vi fokuserer på å øke antallet tilgjengelige parkeringsplasser i byene og redusere tiden bilister bruker på å lete etter ledig plass, sier 26-åringen.

Ideen kom da Bjørnstad selv letet etter parkeringsplass i byen uten hell.

– Mens jeg slet med å finne offentlig parkeringsplass så jeg stadig tomme plasser i private oppkjørsler eller bedrifter med parkeringsplasser, som stod ledig.

Bjørnstad forklarer at Voids er en delingstjeneste for parkeringsplasser som gjør det mulig for både privatpersoner og bedrifter å leie ut sine parkeringsplasser. Man kan selv velge hvor lenge, hvor ofte og hvilken pris man ønsker.

– Det kan kanskje virke som en litt sær ting å basere en oppstartsbedrift på, men det handler om å gjøre folks hverdag litt enklere, forklarer han. 

skjermdump Voids
GJØR DET LETT Å PARKERE: Skjermdump av appen Voids. Foto: Skjermdump

DNB støtter grundere

Bjørnstad kontaktet DNB tidlig i prosessen og fikk god veiledning.

– Vi ble kontaktet av Vetle i Voids da han hadde behov for å gå fra idè til bedrift. Vi diskuterte alt fra markedsføringsstrategi til investorpitch. Vi får mange henvendelser fra folk som ønsker å lage app, her skjønte vi tidlig at Vetle hadde gjennomføringsevnen og endringsviljen til å få det til. På toppen av det synes vi at Voids er et veldig spennende konsept. Vi ser at fler og fler ser muligheter i plattformer som frigjør plass eller eiendom til det offentlige markedet. Voids er et godt eksempel på dette. 

Det sier Olle Kronvall som jobber i DNB`s Oppstartslos. 

Hjelper parkeringsangsten og miljøet

– For noen kan parkeringsangsten være så sterk at de heller lar være å kjøre noe sted hvis de ikke er sikre på å finne parkeringsplass. 

Det ønsker grunderen å gjøre noe med.

– Samtidig er det et miljøaspekt ved det. I storbyene er opptil 30 prosent av all bykjøring forårsaket av bilister på leting etter parkering, sier Vetle. 

Ikke bare i storbyene

Grunderen understreker at dette er en tjeneste som er ment for både distriktene og større byer.

– De to siste årene har vi sett et stort behov for parkering ved og i nærheten av populære turistdestinasjoner. I 2020 ble det jo totalt parkeringskaos ved mange av de største turistmålene siden hele Norge skulle feriere i eget land. 

Da kunne Voids vært en genial tjeneste å benytte seg av, understreker Vetle.

– Om noen har en plass på tunet eller kan leie ut parkering på et jorde vil dette kunne lette parkeringstrykket langs veiene. Slik kan også farlige situasjoner unngås, avslutter han. 

Tilføyelse: Les gjerne artikkelen Hvordan vet jeg om jeg kan leie ut parkeringsplassen min med Voids? for mer informasjon.

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.