fbpx
En gate med effektiv parkeringsløsning bidrar til et miljøvennlig bybilde for alle.

Voids har en miljøvennlig parkeringsløsning

Visste du at hele 30% av bykjøringen går med til å lete etter parkeringsplass? La oss ta et øyeblikk og tenke over hvor hvor miljøvennlig det hadde vært om alle fant parkering raskt. Dette kan nemlig la seg gjøres med Voids parkeringsløsninger.

Du syns kanskje det høres rart ut at det å finne en parkeringsplass på kort tid kan spare miljøet for utslipp. Men tenk over den statistikken: om 30 % av all bykjøring kommer av at folk leter etter parkeringsplass, så utgjør det ganske høye CO2 utslipp i løpet av et år.

Ikke nok med det, biler som kjører rundt på leting etter parkering bidrar til økt trafikk og dermed mer kø. Dette fører igjen til enda mer utslipp, fordi biler i kø står med motoren på tomgang. Det betyr at ikke bare bruker bilisten som skal parkere mer tid i trafikken, men det påvirker også bilistene som blir kjørende bak ham.

Allerede i 2012 påpekte International Parking Institute (IPI) at dette fører til store mengder bortkastet drivstoff og unødvendige karbonutslipp. Og det var for over et tiår siden. I dag er det flere biler på veiene, og antallet parkeringsplasser i byene synker.

Hvorfor er flere parkeringsplasser miljøvennlig?

Selv om det ville vært mer miljøvennlig å sykle enn å kjøre, må vi innse at det ikke alltid er mulig. Det er det mange årsaker til.

For noen vil reiseveien være for lang, mens for andre kan det være helsemessige utfordringer som står i veien. Dessuten er det ikke bare i tjukkeste Oslo folk har problemer med å parkere. Mange populære turistdestinasjoner og små byer med lite parkeringstilbud hanskes med store parkeringsutfordringer på regelmessig basis.

Det er ikke nødvendigvis antallet parkeringsplasser som er hele svaret her. Det er også viktig at de parkeringsplassene som finnes, blir utnyttet maksimalt. Et større antall tilgjengelige parkeringsplasser vil føre til at folk ikke trenger å lete så lenge etter en plass og kan sette fra seg bilen.

Med en parkeringsapp som Voids er det også mulig å forhåndsbestille parkering. Det betyr at man eliminerer prosessen med å kjøre rundt for å lete etter parkering. Dette er kanskje den viktigste fordelen med appen.

Har føreren bestilt plass på forhånd kan de kjøre direkte dit, heller enn å sirkle rundt og rundt for å finne en ledig plass.

Lei ut parkeringsplassen din – Et miljøvennlig alternativ

Så, hva kan du gjøre med dette problemet? En løsning på problemet er å gjøre flere parkeringsplasser tilgjengelig. Problemet er bare at med den utviklingen vi har sett de siste årene blir det færre og færre parkeringsplasser i byene.

Delingsøkonomi er en del av løsningen på dette problemet. Da kan personer som har ledige parkeringsplasser leie dem ut til bilister med behov for parkering.

Dette er en vinn-vinn-vinn-situasjon: du sparer miljøet for klimagassutslipp, du tjener penger på å leie ut plassen din og bilister kan finne parkering uten å stresse.

En annen miljøfaktor det er verdt å merke seg når man leier ut parkeringsplass og tar del i delingsøkonomien er at man benytter seg av ressurser som allerede eksisterer.

Hvis ledige parkeringsplasser blir leid ut blir det selvfølgelig flere parkeringsplasser tilgjengelig. Dette kan føre til mindre utbygging, og derfor mindre utslipp. I tillegg kommer hensynet til biologisk mangfold inn i bildet.

Områder som kanskje ville blitt brukt til parkeringsplasser kan derfor også brukes til andre ting, for eksempel som grønne lunger i byen.

Hva skal til for å leie ut plass?

Det er ikke så mange begrensninger for hvem som kan leie ut plass eller hva slags parkeringsplass som kan leies ut via Voidsappen.

Det viktigste er at du eier parkeringsplassen selv eller har skaffet deg tillatelse til å leie den ut.

Siden ulike bilister har ulike behov og ønsker er det heller ingen begrensninger for hva slags plass du kan leie ut.

Noen tips til hva slags plasser du som privatperson kan leie ut via Voids:

  • Garasjeplass
  • Plass i carport
  • Parkering i oppkjørsel
  • Parkering på biloppstillingsplass
  • Parkering på gårdstun
  • Parkering foran låven

Hovedkriteriet er som nevnt at du må eie plassen selv. Du kan for eksempel ikke leie ut plass dersom du benytter deg av boligsoneparkering eller gateparkering uten selveid plass.

Hvorfor bedre parkeringsløsninger fremfor kollektivtransport?

Kollektivtransport er utvilsomt et mer miljøvennlig alternativ til bilkjøring. Overgangen til offentlig transport kan redusere biltrafikk og følgelig klimagassutslipp. Men vi må erkjenne at bilen fortsatt er nødvendig for mange. Enten på grunn av lange avstander, ugunstig arbeidstider, helsemessige forbehold, eller rett og slett fordi kollektivtransporten ikke alltid dekker behovet.

Derfor er det viktig å se på løsninger som kan gjøre bilbruk mer bærekraftig. Her kommer delingsøkonomi inn i bildet, spesielt når det gjelder utleie av parkeringsplasser. Dette er en løsning som kan bidra til å redusere miljøutslipp i byene på flere måter.

Som sagt kan utleie av parkeringsplasser redusere tiden som brukes på å lete etter parkering. Dette betyr mindre tid på veien, mindre brensel som brukes og mindre utslipp. Gjennom å effektivisere parkeringsprosessen, kan vi redusere den delen av bykjøringen som går til å lete etter parkeringsplass.

For det andre bidrar utleie av parkeringsplasser til å maksimere utnyttelsen av eksisterende ressurser. Ved å leie ut ubrukte parkeringsplasser, kan vi øke tilgjengeligheten av parkeringsplasser uten behov for å bygge nye parkeringsanlegg. Dette sparer miljøet for utbygging, noe som ofte innebærer store utslipp, både i form av byggematerialer og tap av grønne områder.

Ved å fokusere på bedre parkeringsløsninger, anerkjenner vi realiteten av bilbruken samtidig som vi tar skritt mot en mer bærekraftig fremtid. Gjennom utleie av parkeringsplasser, kan vi gjøre pendlingen mer bærekraftig og bilbruken mer miljøvennlig.

Les også: Skap en passiv inntekt med parkeringsplassen din – tjen penger på ledig parkering

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.