fbpx
Spar miljøet – lei ut parkeringsplassen din

Spar miljøet – lei ut parkeringsplassen din

Visste du at 30 % av all bykjøring går med til å lete etter parkeringsplass? Tenk hvor mye miljøbesparelser det er i å finne parkering uten problemer. Eller til og med ved å forhåndsbestille parkering.

Du syns kanskje det høres rart ut at det å finne en parkeringsplass på kort tid kan spare miljøet for utslipp. Men tenk over den statistikken: om 30 % av all bykjøring kommer av at folk leter etter parkeringsplass, så utgjør det ganske høye CO2 utslipp i løpet av et år.

I tillegg til at biler som kjører rundt for å finne parkeringsplass slipper ut miljøgasser, skaper de også mer kø i trafikken. Dette igjen fører til flere utslipp, fordi biler som står i kø står med motoren på tomgang. Dette betyr at ikke bare bruker bilisten som skal parkere mer tid i trafikken, det gjør også bilistene som blir kjørende bak ham.

I en studie påpeker International Parking Institute (IPI) allerede i 2012 at dette fører til store mengder bortkastet drivstoff og unødvendige karbonutslipp. Det var i 2012. I dag er det flere biler på veiene og det blir færre parkeringsplasser i byene.

Hvorfor er flere parkeringsplasser løsningen?

Selv om det ville vært mer miljøvennlig å sykle enn å kjøre, må vi innse at det ikke alltid er mulig. Det er det mange årsaker til.

For noen vil reiseveien være for lang, mens for andre kan det være helsemessige utfordringer som står i veien. Dessuten er det ikke bare i tjukkeste Oslo folk har problemer med å parkere. Det er også store problemer ved populære turistdestinasjoner og i små byer med lite parkeringstilbud.

Det er ikke nødvendigvis antallet parkeringsplasser som er hele svaret her. Det er også viktig at de parkeringsplassene som finnes, blir utnyttet maksimalt. Et større antall tilgjengelige parkeringsplasser vil føre til at folk ikke trenger å lete så lenge etter en plass å sette fra seg bilen.

Med en parkeringsapp som Voids er det også mulig å forhåndsbestille parkering. Det betyr at man eliminerer prosessen med å kjøre rundt for å lete etter parkering. Dette er kanskje den viktigste fordelen med appen.

Har føreren bestilt plass på forhånd kan de kjøre direkte dit, heller enn å sirkle rundt og rundt for å finne en ledig plass.

Tilby parkeringsplass for utleie og spar miljøet

Så, hva kan du gjøre med dette problemet? En løsning på problemet er å gjøre flere parkeringsplasser tilgjengelig. Problemet er bare at med den utviklingen vi har sett de siste årene blir det færre og færre parkeringsplasser i byene.

Delingsøkonomi er en del av løsningen på dette problemet. Da kan personer som har ledige parkeringsplasser leie dem ut til bilister med behov for parkering.

Dette er en vinn-vinn-vinn-situasjon: du sparer miljøet for klimagassutslipp, du tjener penger på å leie ut plassen din og bilister kan finne parkering uten å stresse.

Utleie av eksisterende parkeringsplasser sparer miljøet for utbygging

En annen miljøfaktor det er verdt å merke seg når man leier ut parkeringsplass og tar del i delingsøkonomien er at man benytter seg av ressurser som allerede eksisterer.

Hvis ledige parkeringsplasser blir leid ut blir det selvfølgelig flere parkeringsplasser tilgjengelig. Dette kan føre til mindre utbygging, og derfor mindre utslipp. I tillegg kommer hensynet til biologisk mangfold inn i bildet.

Områder som kanskje ville blitt brukt til parkeringsplasser kan derfor også brukes til andre ting, for eksempel som grønne lunger i byen.

Hva skal til for å leie ut plass?

Det er ikke så mange begrensninger for hvem som kan leie ut plass eller hva slags parkeringsplass som kan leies ut via Voids-appen.

Det viktigste er at du eier parkeringsplassen selv eller har skaffet deg tillatelse til å leie den ut.

Siden ulike bilister har ulike behov og ønsker er det heller ingen begrensninger for hva slags plass du kan leie ut.

Noen tips til hva slags plasser du som privatperson kan leie ut via Voids:

  • Garasjeplass
  • Plass i carport
  • Parkering i oppkjørsel
  • Parkering på biloppstillingsplass
  • Parkering på gårdstun
  • Parkering foran låven

Hovedkriteriet er som nevnt at du må eie plassen selv. Du kan for eksempel ikke leie ut plass dersom du benytter deg av boligsoneparkering eller gateparkering uten selveid plass.

Hvorfor fokusere på flere parkeringsplasser og ikke kollektivtransport?

Det finnes mer miljøvennlige alternativ enn å kjøre. Men som nevnt tidligere anerkjenner vi at det ikke alltid er mulig å velge bort bilen.

Derfor er det også viktig å finne tiltak som kan redusere utslipp fra biltrafikk. En løsning der parkeringsplasser blir leid ut på et marked for delingsøkonomi er med på å redusere miljøutslipp i byene.

Både fordi det reduserer den gjennomsnittlige tiden som brukes på å lete etter parkering, og fordi at man ved å benytte eksisterende ressurser sparer miljøet for utbygging.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.