fbpx
Kvinne inspiserer lakkskade etter en parkeringsbulk.

Dette kan du gjøre for å unngå parkeringsbulk

Hvert år opplever omtrent 60.000 norske bileiere å få en parkeringsbulk nå bilen står parkert. Det kan fort bli dyrt, og det er sjelden noen som tar ansvar for skaden. Derfor er det best å gjøre det du kan for å unngå bulker.

Skadeomfanget kan variere fra små riper i lakken fordi noen har kommet borti bilen med en dør, til større bulker i karosseriet. Spesielt det siste kan bli dyrt.

Jo større skadeomfang, jo mer må man rimeligvis ut med. Men de siste årene har også prisene for å fikse karosseriskader økt. Dette henger sammen med at moderne biler ofte har mer avansert utstyr. Og mye av utstyret er plassert i fronten eller bak på bilen. Dette er to steder som typisk blir skadet ved uhell på parkeringsplassen.

I tillegg til at mengden utstyr gjør jobben tidkrevende, er delene også dyre. Du må også regne med at systemene må kalibreres i etterkant av reparasjonen.

Selv om det kan være fristende å tenke at «det er jo bare en liten ripe i lakken», bør du fikse lakkskader så raskt som mulig. Siden det raskt utvikler seg rust ved lakkskaden, kan det bli dyrt å la være.

Hvem betaler for å reparere parkeringsbulk?

Får du parkeringsbulk eller andre skader når du parkerer, er det stor risiko for at du blir sittende igjen med regningen selv. Da må du vurdere om du vil betale fra egen lomme eller melde det som kaskoskade til forsikringsselskapet. Da må du i så fall punge ut med egenandelen. Det kan bli dyrt å betale selv, men går du via forsikringen mister du vanligvis bonus. Over mange år kan bli en god sum det også.

Den vurderingen må du ta selv. Er det en liten, enkel bulk kan du selvsagt prøve å fikse den selv, men vi frykter at det kan gå riktig ille dersom du ikke vet hva du gjør.

Nettopp fordi det er så dyrt å fikse, er det en god idé å gjøre det du kan for å unngå bulker og andre skader.

Og ser du noen som kommer borti en annen bil uten å legge igjen lapp: Prøv å få tatt skiltnummeret. Da kan du gi beskjed videre til eieren av den skadde bilen.

Tipsene for å unngå parkeringsbulk når du parkerer

Du kan være verdens flinkeste til å parkere, men det hjelper ikke om alle rundt deg er uforsiktige.

Parker lengre unna

Prøv å unngå de travleste plassene på området der du skal parkere. Om du har mulighet til det bør du parkere lengre unna. Dette gjelder spesielt på store parkeringsplasser ved kjøpesentre og butikker.

Jo lengre unna inngangen du kommer deg, jo færre biler blir det rundt deg. De aller fleste vil ha kortest mulig vei å gå.

Unngå rushet

Under pandemien har vi vært oppfordret til å bruke hele butikkens åpningstider. Det bør du fortsette med dersom du ønsker å unngå bulker når du parkerer.

Unngår du de travleste tidspunktene vil det være færre folk på butikkene, og derfor også færre biler på parkeringsplassen.

Dette er spesielt viktig på ekstra travle dager, som rundt jul, ulike sesongsalg og Black Friday. På disse dagene er folk ekstra stresset og blir mer uforsiktige.

Velg plassen med omhu

Hva slags parkeringsplass du parkerer på er heller ikke uten betydning. Aller best er det å finne en plass på enden, slik at du slipper å stå mellom to biler.

De beste plassene finner du med appen Voids – der er det også private parkeringsplasser til utleie.

Tenk over hvem du vil ha som nabo

Dersom du ikke finner en endeplass og må stå mellom andre biler, anbefaler vi å se etter velstelte biler. En skitten bil med rust og småbulker er ikke drømmenaboen. Dette er gjerne tegn på at bileieren ikke er så opptatt av bilen sin. Og slike eiere bryr seg ofte lite om andre biler.

Du bør også se etter barneseter i nabobilene. Små barn har ofte lite kontroll på bildørene, og du bør derfor unngå å ha dem som bilnaboer om du kan.

Parker smart

Om det er trangt der du skal parkere er det viktig å parkere smart. Da mener vi hvor i feltet du plasserer bilen. Det er alltid lurest å parkere nærmest en passasjersiden på bilen ved siden av.

Parkerer du nærme førersiden til en annen bil risikerer du at den andre sjåføreren smyger seg inn uansett. Da kan det ofte oppstå riper fordi bildøren tar i bilsiden din.

Er det derimot trangt på passasjersiden er det langt mer vanlig at sjåføreren kjører frem for å kunne slippe på passasjeren.

Du bør også rygge inn på plassen, slik at du har full oversikt når du skal ut igjen. Mange skader skjer når man skal rygge ut av en parkeringsplass – fordi sikten er dårlig.

Hold ryggekameraet rent

Svært mange moderne biler er utstyrt med ryggekamera. Dette kan gjøre parkeringen enklere, men du er avhengig av at kameralinsen er ren, slik at du har sikt.

Husk også at du må bruke speilene godt selv om du har ryggekamera.

Den beste løsningen for å unngå parkeringsbulk

Den beste løsningen for å unngå bulker når du parkerer er å benytte seg av privat parkering. Men da må du selvsagt vite hvor du kan finne disse plassene. Laster du ned Voids får du tilgang og kan søke etter ledige plasser i ditt område – Voids er som Airbnb for parkering.

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.