fbpx
En gate i Oslo der det er fullt mulig å leie og leie ut en parkeringsplass.

Er din parkeringsplass verdt å leie ut?

Har du en parkeringsplass du ikke bruker, men er usikker på om du kan leie den ut? For å finne ut om det lønner seg å leie ut din parkeringsplass er det noen punkter som er viktig å se på.

Derfor har vi laget en guide som enkelt viser om din parkeringsplass egner seg for utleie med Voids parkeringsapp. Kanskje har du mulighet til å få en passiv inntekt i dag. Les videre og finn det ut.

Er parkeringsplassen din attraktiv?

For at din parkeringsplass skal være attraktiv for andre bilister må det først og fremst være er parkeringsbehov i nærheten. Det kan for eksempel være nær en togstasjon som brukes av mange pendlere, eller rett ved en sportsarena, båthavn, park eller andre områder det det er hyppig behov for parkering.

Men det trenger ikke kun være stort parkeringsbehov som gjør din parkeirngsplass attraktiv. Det kan også være at du har en P-plass i et lite tettsted der det er mangel på offentlige parkerplasser. Andre faktorer som spiller inn på om dine parkeringsplasser er attraktive er å se på hvor mange parkeringsplasser du kan leie ut. Har du kun en plass som står ledig eller har du flere?

Om du har en bedrift med over 20 parkeringsplasser kan det lønne seg å ta en titt på vår side for bedrifter.

Hva kjennetegner en attraktiv parkeringsplass?

1. Det er etterspørsel etter parkering i området

En spesielt viktig faktor for at parkeringsplassene du prøver å leie ut skal være attraktive er at det er et faktisk behov i nærområdet. Om det er vanskelig å finne ledige parkeringsplasser i nærheten grunnet for lite kapasitet eller alt for mye trafikk, er dette et godt utgangpunkt.

Om parkeringsplassene dine ofte er tilgjengelige og ligger i et attraktivt område øker sjansen for at bilister vil parkere hos deg.

2. Parkeringsplassen er romslig

Jo større parkeringsplassene er, jo lettere er det å leie dem ut. Om parkeringsplassene er store kan man lett parkere uansett hvilket kjøretøy man bruker.

Det er lite som er mer kjedelig enn å ha forhåndsreservert en parkeringsplass for så å oppdage at den er for trang. Vær derfor nøye med å oppgi størrelsen på parkeringsplassen så nøyaktig som mulig i oppføringen.

3. En god parkeringsplass er lett å finne

Et annet kriterie for om parkeringsplassen din er attraktiv å leie er om den er enkel å finne. Selv bilister som ikke er lokalkjente bør ha sjanse til å finne parkeringsplassen din uten å måtte lete etter den.

4. Eier du eiendommen parkeringsplassen befinner seg på?

Hvis du eier eiendommen selv er det ingenting i veien for å leie ut parkeringsplass med Voids. Det er bare å sette i gang. Hvis du ikke eier eiendommen selv kan dette være et hinder, men det utelukker ikke muligheten for å leie ut parkeringsplass.

I en slik situasjon kan det være nødvendig å forhøre seg med den som eier eller bestyrer eiendommen. Etter vår erfaring vil eier ofte gi tillatelse til at du leier ut hans parkeringsplass, men du må være forberedt på at de kanskje vil ha sin del av inntekten.

5. En god parkeringsplass har enkel adgang

Hvis parkeringsplassen er fritt tilgjengelig er dette flott. Det betyr at du kan legge ut plassen og folk kan leie den uten at du trenger å gjøre noe mer.

Hvis man trenger adgang for å få tilgang til parkeringsplassen er dette en hindring, men det er mulig å løse problemet.

Hvis du skal leie ut en parkeringsplass man må ha adgangskort til må du sørge for at disse kravene er oppfylt:

  • Du har kontakt med sjåføren før reservasjonen starter for å ordne det nødvendige.
  • Du gir detaljerte instrukser i oppføringen slik at det kommer klart frem hva som må gjøres for å få tilgang til plassen.
  • Hvis det er behov for adgangskode må denne gjøres tilgjengelig for sjåføren når bestillingen er betalt.
  • Du må være tilgjengelig for å gi sjåføren adgang når de dukker opp.
  • Endre tilgjengeligheten for parkeringsplassen i kalenderen eller midlertidig fjerne oppføringen dersom du ikke skal være hjemme.

Hvilken type parkeringsplasser kan leies ut i Voids?

Selv om det er mange parkeringsplasser som kan leies ut, gjelder det ikke alle plasser.

Dersom du benytter deg av boligsoneparkering kan du dessverre ikke leie ut parkeringsplass med Voids. Siden boligsoneparkering er strengt regulert og du ikke eier en spesifikk parkeringsplass gjør dette det umulig å leie ut slike parkeringsplasser.

Det er ikke mulig å omgå noen av reglene for boligsoneparkering da parkeringstillatelsen kun er gyldig for det kjøretøyet det er utstedt til.

Heldigvis finnes det mange forskjellige parkeringsplasser, og dette er en liste over typiske parkeringsplasser som egner seg i Voids:

  • Utendørs plass i sameie, gjerne oppmerket og uten behov for adgangskort/brikke.
  • Plass i egen oppkjørsel nær sentrum/andre fasiliteter som tiltrekker seg bilister.
  • Plass i garasjeanlegg med enkel tilgang.
  • Oppmerket gateparkering som er privateid.

Trengs det løyve eller tillatelser for å leie ut en parkeringsplass?

I utgangspunktet kan man etablere vei på tomt eller biloppstillingsplasser for tomtens bruk som ikke krever vesentlig terrenginngrep uten å søke kommunen om løyve. Det er likevel alltid lurt å undersøke om du trenger noen spesielle løyver eller tillatelser dersom du planlegger å gjøre inngrep på egen eiendom for å etablere parkeringsplasser for utleie.

Områdereguleringer eller andre forskrifter kan begrense hvilke tiltak du kan gjennomføre.

Har du derimot allerede god plass for biloppstilling på tomten din, et tomt gårdstun eller ledig plass foran låven trenger du neppe å søke om noen tillatelse for å leie ut parkeringsplass.

Kom i gang med parkeringsutleie. Last ned Voids parkeringsapp for iOS eller Android.

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.