fbpx
En ung dame på utsiden av et næringsbygg der hun tjener godt på utleie av parkeringsplasser.

Tjen mer på næringsbygget med utleie av parkeringsplasser

Eier du et næringsbygg som taper inntekt fordi folk jobber mer hjemmefra, da kan du øke inntekten med utleie av parkeringsplasser som ikke er i bruk.

I takt med økningen i hjemmekontor, blir parkeringsplassene som vanligvis benyttes av dine leietakere stående tomme. Dette gir deg en unik mulighet til å leie ut disse plassene på en times- eller dagsbasis.

Du lurer kanskje på hvorfor og hvordan du skal gå frem for å leie ut parkeringsplassene dine. Kanskje spør du deg selv om det er lønnsomt å engasjere deg i denne typen virksomhet.

La meg først svare på spørsmålet om hvorfor du bør vurdere å leie ut parkeringsplassene dine. En ubrukt parkeringsplass er en uutnyttet inntektskilde som du kan dra nytte av. Det er økonomisk fordelaktig å ha flere inntektsstrømmer, da ekstra inntekter gir større økonomisk spillerom.

Vanligvis er en bedrifts inntekter direkte knyttet til produktene eller tjenestene de selger. I ditt tilfelle: utleie av eiendom. Utleie av parkeringsplasser representerer en ekstra inntektskilde som du kanskje ikke har vurdert før. På denne måten kan du diversifisere inntektene fra utleieeiendommen din og potensielt øke lønnsomheten.

Når leietakerne som til vanlig bruker parkeringsplassene rundt bygget du leier ut er på hjemmekontor, åpner nemlig dette for at du kan leie ut parkeringsplassene på times- eller dagsbasis.

Slik kan du hjelpe trafikanter som leter etter parkeringsplass, og du kan øke marginene i eget selskap. Og i tillegg kan du slå et slag for klimaet. 30 % av bykjøring er nemlig forårsaket av bilister på jakt etter parkering, noe som fører til unødvendige utslipp av CO2.

Å leie ut parkeringsplassene dine er en vinn-vinn-vinn-situasjon, spør du meg.

Hva har du å tjene på utleie av parkeringsplasser?

Det er lett å forstå at utleie av parkeringsplasser kan gi ekstra inntekter, men er det verdt bryet? Finnes det nok trafikk til at det har noe for seg?

Før covid-19 var det alltid vært behov for parkeringsplasser i storbyene, men pandemien påvirket behovet på to måter. Økt bruk av hjemmekontor, ledet til mindre bruk av kollektivtransport og mange ubrukte parkeringsplasser utenfor halvtomme næringsbygg.

Mer bruk av hjemmekontor og mindre bruk av kollektivtransport gjør det mulig å tjene mer på utleieeiendommen ved å leie ut parkeringsplasser.

Det at flere benytter seg av hjemmekontor kan føre til problemer for deg. Hvis leietakerne dine ser at de kan klare seg med mindre lokaler, kan dette føre til reduserte inntekter for deg.

Da kan utleie ut parkeringsplasser via Voids være et sikkerhetsnett. På denne måten kan du sikre deg inntekter, selv om du skulle komme til å miste en eller flere leieavtaler.

Hva skjer når de som jobber i bygget kommer tilbake til kontoret?

Nå som pandemien er over har selvfølgelig mange kommet tilbake til kontoret. Da kan det være lett å tenke at det ikke er vits i å leie ut parkeringsplassene siden dine leietakeres ansatte ønsker å benytte plassene igjen.

Men, basert på en undersøkelse gjennomført av Oslo Met, kan jeg fortelle deg at så mange som 70 % av nordmenn ønsker å fortsette med hjemmekontor minst en dag i uka også etter pandemien.

Det betyr at selv om mange vil komme tilbake til kontorene, vil det fortsatt være mange som benytter seg av hjemmekontor en eller flere dager i uka.

Mindre bruk av kollektivtransport

Når jeg forteller at flere ønsker å fortsette å bruke hjemmekontor, kan det være naturlig å tenke at hvis leietakerne dine er mer på hjemmekontor, så gjelder vel det flere også?

Er det trafikk nok til at det er vits i å investere tid i å drive med utleie av parkeringsplasser?

Dette er gode spørsmål å stille. Men selv om flere benytter seg av hjemmekontor nå enn før pandemien, har pandemien også ført til at færre ønsker å ta offentlig transport. Det betyr at det er større sannsynlighet for at de som faktisk skal til kontoret kjører selv.

Sent i oktober kunne NRK melde om tiltakene som er aktuelle for Ruter dersom kundene ikke kommer tilbake etter pandemien.

Om tiltakene blir gjennomført, vil det mest sannsynlig også øke personbiltrafikken på kveldstid og i helgene. Dette igjen fører til økt behov for parkeringsplasser i disse tidsrommene.

Pandemien har også gjort ferie i eget land mer populært. Dette er også en faktor som vil øke behovet for parkering i gitte områder i enkelte perioder av året.

Andre faktorer som gjør det aktuelt å leie ut

Samtidig som at mange benytter seg av hjemmekontor, er det kanskje også enkelte som reiser mye i jobbsammenheng. Eller de er mye ute i «felt», og derfor bare er innom på kontoret en gang i blant.

Husk også at parkeringsplassene står tomme etter arbeidstid, og at de kan leies ut på ettermiddag og kveld også, ikke bare i vanlig arbeidstid.

Alle disse faktorene gjør det vel verdt å vurdere om du skal leie ut parkeringsplassene til nøringsbygget ditt. Selv om parkeringsplassene kanskje ikke er ledige hele døgnet, vil det alltids være noen som kunne tenke seg å betale for å bruke dem.

Utleie av parkeringsplasser gir deg en passiv inntekt

Om du er i tvil om du skal leie ut parkeringsplasser for å optimalisere ressursbruken eller ikke, kan jeg fortelle deg at utleie av parkeringsplasser kan du øke inntektene dine med minimal innsats. Det eneste du må gjøre er å sørge for at informasjonen er oppdatert når det kommer til om plassene er tilgjengelig for utleie eller ikke.

Du trenger heller ikke å gjøre noen ekstra investering, parkeringsplassene finnes jo fra før. Voids har allerede mange privatkunder som har skapt en god passiv inntekt med utleie av parkeringsplasser, og da snakker vi om bare en eller to P-plasser. Bare tenk hvor mye du kan tjene på utleie av parkeringsplassene til et helt næringsbygg.

Hvor mye du kan tjene trenger du ikke fundere lenge på, vi har nemlig regnet ut at du med bare 10 parkeringsplasser kan tjene så mye som 300.000 kr. i året. Mer om dette kan du lese i vår artikkel: Hvor mye kan du tjene på parkeringsplassen din?

Hvordan tjene mer på næringsbygget med utleie av parkeringsplasser?

Til nå har fokuset vært på hvorfor du bør vurdere å leie ut parkeringsplassene dine. Nå skal vi se nærmere på hvordan du gjennomfører det i praksis.

Aller først må du registrere plassene du vil leie ut i Voids-appen. Når du gjør dette er det viktig å legge inn så mye informasjon som mulig. Dette kan for eksempel være detaljer om hvor stor plassen er, og om det er mulig å lade el-bil.

Når du har gjort dette er det på tide å gjøre plassene tilgjengelig for utleie.

Bestem selv når plassene skal være tilgjengelige

Voids et fleksibelt system. Du velger selv når parkeringsplassene skal være tilgjengelige for utleie. Dette justerer du enkelt i kalenderfunksjonen i appen.

Kalenderen i appen gir deg mulighet til å bestemme når plassene skal være tilgjengelig for utleie. Dette hjelper deg med å tjene mer på utleieeiendommen din.

Dette er spesielt nyttig dersom du skal leie ut parkeringsplasser mens leietakerne dine benytter seg av hjemmekontor.

For det er jo ikke sikkert alle har hjemmekontor samtidig, eller på de samme dagene hver uke?

Dette kan du løse på tre ulike måter.

Du kan for eksempel bestemme deg for å leie ut en fjerdedel eller en tredjedel av plassene i arbeidstiden mandag-fredag. På denne måten finnes det ledige plasser til de som er på kontoret, samtidig som at du kan optimalisere bruken av de andre plassene.

En annen måte å gjøre det på er at du justerer antallet ledige plasser fra dag til dag, men da er du avhengig av at du kan følge med på hvor mange som benytter seg av kontorene i bygget du leier ut.

Den tredje, og kanskje mest effektive, løsningen er å gå i dialog med leietakerne dine.

Da kan man kanskje til og med senke temperaturen en grad eller to i deler av lokalene de dagene det er færre folk på kontoret – leietakerne dine vil nok også sette pris på å spare på strømregningen. Slik kan du tjene mer på utleieeiendommen din, mens leietakerne dine potensielt kan spare på strømmen.

I alle disse scenarioene kan du også gjøre flere plasser tilgjengelig på kveldstid og i helgene.

Uansett om du har få eller mange parkeringsplasser, og når de er tilgjengelige for utleie, kan du med Voids optimalisere parkeringsplassene dine.

Betalingen gjennomføres i app

En annen vanlig problemstilling jeg får spørsmål om er hvordan du skal ta betalt for plassene du vil leie ut. Det er svært sjeldent satt opp parkometre på utleieeiendommer.

Heldigvis for deg løser Voids-appen hele dette problemet. Alle transaksjoner gjennomføres i appen.

Vår app tilbyr løsninger for utleie av parkeringsplasser i både parkeringshus og på andre næringseiendommer, og dette fungerer på tvers av eksisterende betalingsløsninger.

Ta kontakt om du har flere spørsmål knyttet til utleie av parkeringsplasser

Vi inviterer deg til en samtale med vår representant hvis du ønsker å optimalisere bruken av parkeringsplasser og tjene mer på utleieeiendommen din.

  • Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine?
  • Har du plasser som står tomme mens ansatte er på hjemmekontor?
  • Lurer du på hvordan bedriften din kan begynne å leie ut parkeringsplasser?
  • Er du gårdeier og har parkering for kontorbygg eller boliger som ikke brukes hele døgnet?

Vi tilbyr løsninger for utleie av plasser i parkeringshus og parkering på andre næringseiendommer. 

Å leie ut tomme parkeringsplasser er god ressursbruk, og kan gi bedriften en ekstra inntektskilde. 

Uansett når og hvor lenge parkeringsplassene er tilgjengelig for utleie kan bedriften din dra nytte av at bilister har behov for parkering. 

Vi samarbeider med bedrifter i alle størrelser og innen de fleste bransjer for å skape den beste parkeringsløsningen for dem – vi er sikre på at vi kan hjelpe bedriften din også! 

Kontakt Voids i dag, så hjelper vi deg med å komme raskt i gang med utleie!

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Our Services

guaranteed-business-parking

Er dine ansatte ofte på reise?

Ikke la parkeringsplassene stå ubrukt. Lei de ut i Voids når dine ansatte ikke bruker de. På den måten kan andre benytte seg av dine plasser og du skaper en ekstra inntekt til bedriften din.

voids-app-finne-parkering-2

Parkeringsplass

Do you have a website that is well suited for digital marketing? We can examine how well the site works. Get a free review of your website with concrete suggestions for improvements. Small changes can yield big results!

partnership

Samarbeid

Sliter du med å fylle alle parkeringsplassene dine? Ved å gjøre de tilgjengelig i appen vil flere oppdage at du har ledig plass, og du kan få større inntjening på de parkeringsplassene som vanligvis står tomme.

Ta kontakt

Har du eller bedriften din parkeringsplasser du vil leie ut? Ta kontakt for informasjon om våre parkeringsløsninger.
Voids bli utleier

Bli utleier

Eier du en parkeringsplass du vil leie ut? Bestem selv når du vil leie ut plassen din og hvilken leiepris du ønsker.

Hjelp oss å dele våre artikler

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.